Retrospelsfestivalen 2017
Inkonst, Malmö
2 september 2017

Tidigare i höstas befann jag mig på den stora tvspelseventet Retrospelsfestivalen i Malmö, i samband med Ångestspels medverkan. På grund av ett pågående banarbete, som pågick just under denna aktuella helg, blev själva resan ett äventyr i sig och en vanligtvis två timmars resa fick nu involvera en övernattning på hotell. Men väl på plats i Inkonsts lokaler gick det bra.

Arkadspel, föredrag och entusiaster som utvecklat egna spel, förekom på mässan. En uppställning av tv-apparater stod snyggt uppställda med spel från konsoler av NES, SNES, Playstation och många fler, redo för besökaren att börja spela direkt. Ofta var alla platser upptagna av spelare men jag fick chansen att spela åtminstone två spel – Donkey Kong på arkad och Castlevania 2 – Belmonts Revenge på Gameboy.

För egen del höll jag mig mestadels till i marknaden. Utbudet var väldigt intressant och det innehöll inte bara retro och nyare spel. Annat som förekom var också retroleksaker, stickade vantar och mössor, pixelart och pokémon pins. De fynd jag gjorde bestod till det mesta av japanska titlar i snygga boxar.

Sammanfattningsvis av mässan går att säga att den var rolig, intressant och det är alltid roligt att träffa på andra människor som delar intresset för tvspel av dess olika slag.

Min loot jag fick med mig hem från eventet visas i klippet nedan.