Igår läste jag att Chester Bennington, en av sångarna i Linkin Park, hade påträffats död i sitt hem och flera medier meddelar att det var självmord. Senast jag lyssnade på bandets musik var kanske fyra eller fem år sedan. Då lyssnade jag på albumet Living Things och tyckte inte särskilt mycket om det. Egentligen slutade jag lyssna på Linkin Park sedan långt tillbaka, men bandet har ändå en speciell plats i mitt musikhjärta.

I gymnasiet var jag intresserad av AMV, Anime Music Video, där fans av japansk anime redigerar ihop egna musikvideor av anime och populär musik. Det var den vägen jag började lyssna på Linkin Park och köpte senare albumet Hybrid Theory. One Step Closer och, kanske också Crawling, hade vid den här tiden släppts som singel. Kul info; jag var aldrig särskilt förtjust i låten One Step Closer, men Chesters frisyr i musikvideon och en kombination av Vash the Stampedes frisyr (från animeserien Trigun), gav inspirationskällan till den frisyr jag brukar ha som står upp, men min har mer fluffig effekt.

Hybrid Theory blev ett av de album jag lyssnade mest på under gymnasietiden. Alla spår är riktigt bra. Det är egentligen bara Cure For The Itch som inte håller måttet.

Bandet släppte flera album, men jag köpte främst singlarna. Åtminstone två album köptes senare. Dessa är borta, precis som de flesta av singlarna. Blev överraskad att jag hade kvar albumet Minutes To Midnight.

Jag växte ifrån Linkin Park. Men nu då en av deras sångare är borta, plockar jag fram albumet Hybrid Theory på nytt och då jag lyssnar på det, tar tankarna mig tillbaka till den tid som jag lyssnade på det som allra mest och känner nu hur tråkigt att en av musikrösterna från då nu är borta. RIP Chester Bennington.