Min första erfarenhet med spelserien Animal Crossing var med Animal Crossing: New Leaf till Nintendo 3DS. Spelserien, som tidigare har dykt upp på plattformar som Gamecube och Nintendo DS, handlar om att du som spelare träffar och lär känna olika djurkaraktärer. I just New Leaf är du stadens borgmästare och ska, i korthet, se till att allt går bra i staden och lyssna på invånarna och hjälpa dessa samtidigt som du fångar fjärilar, insekter och fiskar. Sedan 2013, varav nästan två år spelade jag varje dag och med mer än 880 speltimmar kan jag säga att det är mitt favoritspel till 3DS.

Nu spelar jag det mer sällan. Ibland startar jag det och fortfarande har jag saker kvar att göra i spelet, men inget som jag egentligen är intresserad av. Många av uppgifterna har jag kompletterat, som att hitta alla fossiler och fångat alla fiskar, insekter och djuphavsdjur. Det får räcka.

För någon dag sedan fick jag veta att nu finns Animal Crossing på mobilen. Spelet Animal Crossing: Pocket Camp, så vitt jag har förstått, tar du som spelare hand om en camping. På Twitter har jag sett flera som delat med sig av sina upplevelser och spelet har fått mycket god kritik.

Själv kommer jag inte spela spelet. Inte för att jag tror det är dåligt utan för att jag vet att jag antagligen skulle bli beroende av det, som jag blev med New Leaf. Spelserien är intressant men jag kommer inte spela det nya spelet. Åtminstone inte nu.

Värt att nämna, jag har också spelat Animal Crossing: Happy Home Designer, uppföljaren till New Leaf. Här går det ut på möblering av olika djurs hem. Snabbt blev detta tråkigt och enformigt. Jag kommer, med andra ord, hålla mig till New Leaf ett tag till.