Krönika

Sammanfattning av 2017

När jag skriver detta har vi lämnat 2017. Året bestod bland annat av Metoo-rörelsen och en aggressiv amerikansk president. Men hur såg 2017 ut för egen del?

Året bestod mest av studier, och då inom socialantropologi, ett helt nytt område för mig. Redan i vintras började kursen som pågick en termin. Under hösten fortsatte jag med den efterföljande kursen och är nu snart klar med den.

Många tågresor blev det också. Då jag inte bor på studieorten, hade jag en tågresa på nästan fyra och en halv timme, tur och retur, att se fram emot på lektionsdagarna. Jag hade erfarenhet sedan tidigare av långa tågresor då jag studerade i Malmö. Skillnaden denna gång var alla förseningar som, främst, uppstod under hösten. Under en månad hade jag som värst nitton värdebevis(!) på förseningar som var mer än en timme. Mitt tidigare rekord bestod av sju.

Utöver studierna har jag kommit igång med mitt bokläsande. Jag räknade nyligen ut att jag har läst ungefär sextio böcker under 2017, seriealbum och liknande också inräknat. Det känns väldigt bra! Jag hoppas att under detta år jag kommer läsa det dubbla, men minst hundra.

På grund av studierna fick jag dra ner på tecknandet. Min webbserie prickblad.se fick en paus även om vissa uppdateringar kom då jag fann tid. I år blev det ändå en julkalender, trots allt. Jag var länge osäker om jag verkligen skulle ha tid. Den gång handlar den inte om Bitterljuv men istället om socialantropologi.

I år hoppas jag på att få mer tid till tecknandet och till Kvadratbox, som också blev lidande på grund av studierna. Men nytt år, nya tag! God fortsättning!

Länk till Socialantropologernas julkalender.

2 Kommentarer

 1. Anders N

  19 värdebevis? Imponerande. Det blir en total summa på typ…50 kr, eller? (enligt Skånetrafiken)

  • Jimmy Bäckström

   Om följderna hade varit detsamma som i somras så hade summan legat kring där. Men nu, av någon anledning som jag inte har fått någon direkt klarhet om, är summan på värdebevisen som de ska.

   För övrigt, under januari månad har jag fått 4 värdebevis. Inte så många som i höstas och tidigare, men ändå några.

Kommentera

Tema av Anders Norén