Lingon är gott och juleskum likaså. Men i en kombination av varandra?

Julen närmar sig, nu med mindre än en månad kvar, och butikerna har börjat förbereda sig för julstämning ifall vi konsumenter skulle råka glömma. På Instagram såg jag en användare som tagit del av årets julgodis genom att ha lagt upp en bild på Cloettas juleskum med säsongens smak med förklaring att årets smak var ”positiv” och ”stark”. Årets smak består av lingon och min första tanke var negativ angående det valet men valde ändå att ge godiset en chans och köpte en påse.

Redan efter den första tomten kom jag snabbt till min slutsats, som stärktes efter den andra tomten, att detta var förmodligen det värsta juleskum jag någonsin ätit. Smaken låg inte i närheten av lingon. Istället påminde det om vanlig juleskum men som hade legat i någon låda i ett förråd sedan förra julen och någon sedan fått för sig att den smaken som uppstått påminner om lingon.

Kanske förväntade jag mig mer av smaken. En sak är i alla fall säker; Det blir inget mer juleskum i år för min del. Åtminstone inte med smak av ”lingon”.