Barnprogrammet Sesame Street startade 1969 och pågår än idag. Kortfattad beskrivning av dess innehåll är utbildningssyfte för barn och människor samspelar med dockor, i form av muppar, för att prata om olika ämnen.

Dessa muppar har blivit väldigt älskade och trots att jag själv inte sett så mycket av Sesame Street utan istället sett The Muppets Show och Fragglarna, fanns det en karaktär som jag fastnade för; Big Bird – en stor, gul fågel som är väldigt frågvis. Själv har jag skapat en karaktär som också är en stor gul fågel, Creative Death Chicken, men denna är inte är inspirerad av Big Bird på något sätt. Dessutom är min karaktär en kyckling medan Big Bird är en kanariefågel.

Jag har velat ha en figur hemma föreställandes Big Bird, men jag har egentligen aldrig letat aktivt efter en sådan. I våras hade jag chansen att köpa Funkos version, men jag gillade inte designen på ögonen som här var svarta och runda, vilket är typiskt för Funkos design. Hellre ville jag ha en figur som faktiskt ser ut som Big Bird och som gärna kommer från 70-talet.

För några dagar sedan hittade jag denna version på Lindra, som inte är komplett. Vet inte exakt när den är gjord och jag har inte heller sett en komplett bild av den på nätet. Säker är jag att den ska ha en käpp baktill och sedan ska kunna ledas fram och kulorna i burken då hoppar medan Big Bird nickar (mekaniken fungerar). Flera besök till butiken fick jag göra innan jag slutligen köpte figuren, som är en barnleksak. Den behövde ett provisoriskt stöd för att kunna stå, men för 15 kronor tycker jag ändå det var ett trevligt fynd.