Loppisfynd

Sliten men vacker stol

Vid besök på loppisar och i secondhand butiker behöver jag ibland tid för att verkligen känna att jag vill köpa ett aktuellt föremål eller inte. Jag vill inte köpa något, lägga det på hög och låta det ta onödigt plats. Särskilt inte om det skulle vara något stort.

På Kupan i Ronneby såg jag en stol som fick mitt intresse. Den hade en design som stack ut och då jag testade att sitta på den, upplevde jag den som väldigt bekväm. En stålfjäder verkar finnas inne i dynan och det märktes.

Stolen i sig var väldigt sliten. Färgen på benen hade spår av slitage och tyget var väldigt slitet. Dessutom förekom en torkad vattenfläck på dynan och tygets gula färg visade sig att en gång i tiden haft en nyans som påminde om mintgrön.

Idéer om att klä om den började bildas i huvudet. Jag lyfte på stolen och tittade under och runt den. Dynan hade lossnat på flera ställen. Den var dessutom fastsatt med både spikar och med hjälp av en häftpistol. Jag upplevde dess lösning som slarvigt men effektiv.

Vid flera besök lät jag stolen vara. Men nu då jag såg att den var kvar, trots sitt extrapris på 10 kr, kände jag att jag inte kunde låta den vara längre. Så jag köpte den, tillsammans med lite andra saker.

Hemma visade det sig att den passade bra, i höjd, till mitt arbetsbord. Stolen blev min nya arbetsstol. Vid något tillfälle kommer jag klä om den, men jag känner att det inte är aktuellt i nuläget.

  1. Den var rätt läcker den stolen 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén