Recension - Bok

Skuggans lag

Skuggans lag
Simon Häggström
2017, Kalla Kulor Förlag

I den kurs jag nu läser, skulle vi under en delkurs läsa en bok om bland annat prostitution. Boken skulle, för mig, visa sig vara så pass mycket provocerande att jag helt enkelt inte kunde slutföra den. Istället kom jag tänka på en annan bok, den här boken, och valde att läsa den.

Till skillnad från boken jag lade undan, arbetar bokens författare inom ämnet i fråga. Han är till och med chef för polisens prostitutionsgrupp. Boken tar upp hans möte med prostituerade och berättar om deras situation och vardag, men ger också en inblick av sexköparna och en av många intressanta saker som tas upp är sexköparnas förklaringar till varför de köper sex och anser sig ha rätt till det och många försöker få polisen att lägga ner ärenden mot dem. Även foton förekommer i boken som visar några av de tillslag som det berättas om.

Bokens text är väldigt lättläst och jag fann det väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. På två dagar hade jag läst ut den och kände att jag ville läsa mer. Passande nog finns den fristående uppföljaren, Nattstad, ute nu, som tar bland annat upp de tyska bordellerna. Vid något tillfälle kommer jag läsa den också, och har förväntningar över att den är minst lika bra som denna.

Kommentera

Tema av Anders Norén